19 лют. 2016 р.

"Любові Всевишній присвячується..."

Літературний вечір під назвою "Любові Всевишній присвячується..." відбувся в 11 класі, і провела його вчитель української мови та літератури Лук'яненко Юлія Володимирівна. Захід був присвячений інтимній ліриці та історії кохання великих українців - Т. Шевченка, І. Франка та Лесі Українки.

Учні надзвичайно проникливо читали напам'ять поезії про кохання, написані видатними українськими поетами під впливом пережитого ними почуття кохання, розповідали про долі поетів, переглядали уривки з документальних фільмів. Звучала приємна музика, мерехтіли свічки на столах. Цей захід залишив приємні спогади як в учнів, так і у гостей-вчителів, присутніх на ньому.
Інтимна лірика — це завжди роздуми про найдорожче, найсокровенніше. Вона вбирає в себе найглибші почуття і найтонші порухи люд­ської душі. Є в ній щось безоглядно-відверте, щиро-сповідальне і водночас— співзвучне почуттям і настроям багатьох, хто відчув високу і святу красу кохання, хто пережив радість і гіркоту розлук, хто пізнав найбентежніше щастя турботи й самозречення в ім'я людини, без якої не мислить свого життя на землі.

...Читайте вірші про любов.
Хоч, кажуть, все придумали поети,
—І почуття, в яких нуртує кров,
І ніжності, і вірності тенета.
Не вірте! Є любов така в житті,
Що може навіть душу спопелити!
Знайдіть для себе ці слова святі,
Що змусять вас і плакать, і радіти.
Знайдіть найкращі на землі слова
—І подаруйте їх своїм коханим.
Читайте, вірші — в них любов жива!
Тож хай вона у вас в душі не в'яне!

Немає коментарів:

Дописати коментар