21 лют. 2017 р.

Міжнародний день рідної мови


Міжнародний день рідної мови

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови, встановлений ЮНЕСКО з метою захисту мовної та культурної багатоманітності.
У Марганецькій загальноосвітній школі №3 у цей день пройшли заходи щодо популяризації та вшанування рідної мови серед її носіїв – молодого покоління патріотів, для переважної більшості яких рідна мова – українська. Учні початкової школи підготували разом з батьками міні – проект «Рідна мова барвінкова» та представили свої роботи під час виховних заходів. Учні 2-6 класів залучились до мовного флешмобу «Прислів’я про рідну мову», а учні 4 класу виготовили стіннівки «Наша мова калинова».
Свято рідної мови співпало із проведенням у школі конкурсу «Патріот», який ми присвятили Дню рідної мови. У конкурсі взяли участь учні 3-7 класів. На уроках української мови старшокласники взяли участь у написанні диктанту «Україна – наша Батьківщина».
Протягом дня учні школи могли ознайомитися з висловами про мову, які прикрашали навчальні кабінети, та відвідати виставку у шкільній бібліотеці.
На перервах лунали сучасні українські пісні, діти були щасливі і задоволені, пишаючись тим, що вони – українці.

Немає коментарів:

Дописати коментар