10 бер. 2017 р.

Шевченківський тиждень у школі


Щороку в березневі дні все свідоме українство вшановує свого Генія і Пророка, який став символом України - Тараса Григоровича Шевченка. З метою гідного відзначення 203 річниці з дня народження великого поета і мислителя, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в нашій школі було заплановано ряд заходів для учнів 1-11 класів з 01.03 .17. по 10.09.17. року.
Розпочався Шевченківський тиждень презентацією стіннівок на тему «І мене в сім’ї великій, сім’ї вольній, новій, не забудьте пом’янути незлим тихим словом», які підготували учні 8-11 класів. Цікавими були малюнки учнів 1-7 класів за творами Т.Г. Шевченка. Учні 10 класу створили колаж на тему «Свою Україну любіть, любіть її… Во время люте, в останню тяжкую минуту за неї господа моліть», ознайомившись з яким , школярі дізнались про важкі періоди життя відомого письменника. Учні 9-А класу під керівництвом учителя української літератури Торгонської І.М. провели інформаційні хвилинки для молодших школярів. Покращити свої знання з української мови змогли учні під час мовних перерв.

Найцікавішим заходом, який підготували вчителі української літератури під керівництвом Лук’яненко Ю.В., був літературно-мистецький вечір «Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди; поки сонце з неба сяє, тебе не забудуть», під час якого учні читали вірші Кобзаря, слухали пісню на слова Т.Г. Шевченка, також прозвучав вірш «Заповіт» на українській, польській, білоруській, німецькій, англійській мовах у виконанні вчителів Торгонської І.М., Лук’яненко Ю.В., Пилипенко К.В., Костюкової А.В., Мирошниченко Н.Д., школярі зустрілися з героями творів поета, цікавою була драматична сценка про дитинство малого Тарасика.

Бібліотекар школи Іванченко Т.В. презентувала виставку творів великого поета, провела бібліотечні уроки для учнів школи про життя та творчість Кобзаря.

Хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка. Як весняні води могутнього Дніпра, нехай лине вічно жива в народі слава Великого Кобзаря. Бо він – це наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами. І в тому щасті ти, Тарасе, будеш вічним, як сонце над землею.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар